Kam vyrazitPetra Domašínská27. srpna 20201 minuta čtení

Festival Open House zve na návštěvu do zajímavých pražských budov

„Architektura pro všechny“ je mottem letošního ročníku festivalu Open House Praha, který zve návštěvníky na prohlídku běžně nepřístupných budov a prostorů v celkem deseti městských částech.

„V letošním roce poznamenaném pandemií s návštěvníky potkáme v náhradním zářijovém termínu. Potěšilo nás, že většina původně domluvených partnerů z řad budov se opět rozhodla zapojit,“ říká ředitelka festivalu Andrea Šenkyříková.

ČTĚTE TAKÉ: Začíná festival Prague Pride. Hlavním tématem je letos rodina

Festival Open House Praha se letos uskuteční od 1. do 6. září 2020. O víkendu 5. a 6. září mohou návštěvníci vyrazit na prohlídku více než sedmi desítek běžně nepřístupných budov a prostorů. V týdnu od 1. září bude probíhat doprovodný program sestávající z komentovaných procházek a debat o městské architektuře.

Nejen urbex

Festival otevřených budov je dnes již tradičním architektonickým svátkem, který umožňuje zdarma prozkoumat skryté poklady města a užít si neopakovatelnou atmosféru pospolitosti a nadšení z poznávání míst.

Letos si přijdou na své nejen fanoušci urbexu, ale také například technických nebo rezidenčních staveb. Program představí rekonstrukce i oceňované novostavby, které jsou navrženy s ohledem na estetiku, ale také na kvalitu vnitřního prostředí. Prahu jako na dlani si návštěvníci užijí z pobytových teras a střech a budou moci prozkoumat i starobylá podzemí.

Více informací naleznete na webu www.openhousepraha.cz

ČTĚTE TAKÉ: Dožínky na zámku ve Ctěnicích představí dávné lidové zvyky a tradice

Nepřehlédněte