Kam vyrazitPetra Domašínská27. srpna 20202 minuty čtení

Zemědělské trhy na Letné nabídnou kvalitní lokální suroviny i streetfood

Září a říjen bude na muzejním dvorku Národního zemědělského muzea na Letné patřit podzimním trhům. Akce potěší zákazníky, kteří upřednostňují kvalitní lokální potraviny. Těšit se můžete i streetfood stánky s občerstvením.

Květinový trh – 12. 9. 2020

Návštěvníkům se představí přední lokální pěstitelé květin a květinářství. K zakoupení budou jak čerstvé květiny, tak kytice, věnečky a další květinové ozdoby. Tržiště také nabídne základní sortiment každého správného trhu, od zeleniny a ovoce, přes mléčné produkty, sýry, kávu a zákusky až po maso a další.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská muzejní noc v Národním zemědělskému muzeu na Letné

Chleba a co na něj – 19. 9. 2020

Tento trh se zaměří mimo jiné na klasiku českých svačin – „chleba s něčim“, ale v nabídce bude i samotné zrno, mouka, chleba a pekárenské výrobky, pomazánky, másla, marmelády, sýry a další.

Ovocné trhy – 17. 10. 2020

Říjen je měsíc plný hojnosti a sklízení plodů. Třetí trh se proto zaměří na české ovoce a rozmanitost jeho odrůd a zpracování. Bude se moštovat, ochutnávat a hodovat. K zakoupení budou cidery, ovocné šťávy, povidla, marmelády, pomazánky a další šťavnaté produkty z ovoce i ořechů.

Brambory, zelí, dýně – 31. 10. 2020

Pečené brambory, smažené brambůrky, hranolky, bramborové placky a lokše, knedlíky. Brambory jsou jednou z nejtypičtějších potravin, která se tradičně připravuje na mnoho způsobů. Spolu se zelím a dýní uzavřou letošní podzimní trhy Národního zemědělského muzea na Letné a představí všemožné způsoby jejich zpracování a produktů, druhy odrůd.

Nepřehlédněte