Pražské krimiKristián Vích21. srpna 20202 minuty čtení

Zdrogovaná těhotná žena házela z balkonu dlažební kostky

Policisté z cizinecké policie vyjížděli ve čtvrtek před polednem do Bartoškovy ulice na Praze 4. Lidé tam nahlásili ženu, která měla z balkonu údajně házet dlažební kostky.

Po příjezdu na místo policisté skutečně našli na chodníku a na přechodu pro chodce celkem osm dlažebních kostek a jeden větší kámen.

ČTĚTE TAKÉ: Ženu znásilnil na chodbě domu. Policisté po něm zatím bezvýsledně pátrají

„Svědci na místě policistům sdělili, že viděli, jak z balkónu ve třetím patře hází nějaká žena dlažební kostky i přesto, že po chodníku a na přechodě v tu dobu chodili lidé. Naštěstí žádná z dlažebních kostek nikoho nezranila,“ popisuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Žena vyházela z balkonu celkem 8 dlažebních kostek. Foto: Policie ČR

Pozitivní test na drogy

Policisté následně dohledali byt, ve kterém objevili i podezřelou ženu. Ta jim sice řekla, že z balkonu nic neházela, protože je ve čtvrtém měsíci těhotenství. Ovšem svědci i její přítel, který se v bytě nacházel, tvrdili přesný opak.

Žena se navíc chovala značně nestandardně. Policisté u ní proto provedli test na drogy, který byl pozitivní. Nastávající matce v žilách koloval amfetamin a metanfetamin.

ČTĚTE TAKÉ
Zdrogované Česko. Nelegální látku vyzkoušel každý třetí člověk. Závislým nově pomáhá infolinka

„Z tohoto důvodu policisté zavolali záchranku, která ženu převezla k lékařskému ošetření do nemocnice. Po ukončení všech vyšetření byla podezřelá omezena na osobní svobodě a převezena na policejní služebnu,“ doplňuje mluvčí Violeta Siřišťová.

ČTĚTE TAKÉ: Smíchov a Podolí propojí nový most za miliardu korun

Pětadvacetiletá žena je nyní podezřelá ze spáchání trestných činů výtržnictví v souběhu s pokusem ublížení na zdraví, za což jí v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. K případu byl přibrán i znalec z oboru psychiatrie.

Nepřehlédněte