Kam vyrazitPetra Domašínská21. srpna 20201 minuta čtení

Vinohradské vinobraní bude letos jiné. Víno přesto poteče proudem

Foto: Unsplash

Druhý zářijový víkend patří již tradičně Vinohradskému vinobraní. Dvoudenní oslava vína a všeho, co k němu patří, odstartuje v pátek 11. září 2020 ve 14 hodin a bude trvat až do sobotního večera.

Organizátoři museli s ohledem na koronavirová opatření změnit koncept. Místo toho, aby se návštěvníci sdružovali na jednom místě, budou letos putovat po pěti různých lokalitách na území Prahy 3. Konkrétně to budou Trhy na Jiřáku, Kostnické náměstí, prostranství pod Žižkovskou věží, Žižkov BeerGarden a Prague Central Camp.

ČTĚTE TAKÉ: Žižkovské pivobraní na Parukářce se uskuteční již posedmé

„Hledali jsme způsob, jak nabídnout ten samý zážitek, ale minimalizovat riziko. Pro Vinobraní jsme tak vybrali pět menších populárních lokalit,“ komentuje za organizátory Pavel Křeček, radní Prahy 3 pro kulturu.

Své produkty bude letos prezentovat více než třicet vinařů z Česka i ze zahraničí. Nabízet budou nejen degustaci toho nejlepšího bílého a červeného vína ze svých sklepů, ale tradičně také i burčák.

„Přivezeme z odrůd např. Aurelius, Sauvignon nebo Pálavu. Za ročníky to bude 2018, který se značí pěknou vyzrálostí, a 2019, který nám dal vína ovocnější, svěžejší. Všechno budou přívlastková vína z našich vinic,“ slibuje Helena Bednaříková z vinařství Helena, která se účastní Vinohradského vinobraní již podeváté.

Doprovodný program letos zajistí lokální umělci a performeři. Pro nejmenší bude připraven dětský koutek.

ČTĚTE TAKÉ: OBRAZEM: Unikátní Žižkovský betlém. Najdete v něm Oldřicha Nového, Rychlé šípy, Olgu Havlovou i TGM

Nepřehlédněte