Kam vyrazitPražskýDEN.cz18. srpna 20201 minuta čtení

Demokracie v krizi. Cestu ven budou hledat přední odborníci na symposiu v Obecním domě

Demokracie prochází tvrdou zkouškou zdravotní, ekonomické i společenské krize. Jaké může mít situace důsledky na fungování států a svobodných společností? A lze současnou krizi brát jako příležitost pro změnu k lepšímu? Odpovědi na tyto otázky bude hledat mezinárodní symposium konané 12. září 2020 v Obecním domě v Praze.

Druhý ročník mezinárodního symposia Demokracie v 21. století na téma Krize nebo příležitost? organizuje Institute H21 pod záštitou zakladatele, matematika Karla Janečka a místopředsedy Senátu Parlamentu České republiky Jana Horníka.

ČTĚTE TAKÉ: Jak bude vypadat nové Malostranské náměstí? Detaily přibližuje venkovní výstava

Smyslem akce je otevřít konstruktivní diskuzi o závažných otázkách a problémech, které dnešní doba přináší, a pomoci tak světové společnosti proměnit současnou krizi v příležitost. Do multidisciplinární debaty proto byli přizváni odborníci na filozofii demokracii, právo, politologii, sociologii, inovativní volební systémy a roli technologií ve společnosti.

Video z loňského ročníku symposia Demokracie v 21. století

Svou účast již potvrdili představitelé a zástupci mezinárodních organizací, diplomatických misí, veřejného sektoru, českých i zahraničních think-tanků a akademické obce. Mezi řečníky vystoupí například Peter Boghossian z Portland State University, Hans Köchler z International Progress Organisation, Helena Hofmannová z Právnické fakulty Univerzity Karlovy nebo Daniel Kroupa z Filozofické fakulty UJEP.

Podrobné informace o akci naleznete na webových stránkách.

Nepřehlédněte