MagazínIvana Kratochvílová17. srpna 20202 minuty čtení

Vypadá na dvacet, ale skutečný věk by mu nikdo nehádal

„To bych si přál, být stále mlád,“ zpívá v populární písni Karel Gott. Holandský influencer Edson Brandao se vzepřít kalendáři skutečně dokázal. Díky mladistvému vzhledu mu všichni tipují 20, maximálně 30 let. Jeho skutečný věk je ale o hodně vyšší.

Současná doba přeje kultu mládí. Každý chce vypadat svěže a být fit i ve vyšším věku. Málokomu se to ale daří tak, jako právě Edsonovi.

ČTĚTE TAKÉ: Proč je nejíte častěji? Vlašské ořechy mají právem nálepku božské potraviny

Svou současnou životní cestu dokumentuje prostřednictvím příspěvků na Instagramu. Úplně typický Instagramer to ale není. Vypadá jako dvacetiletý mladík, přitom by už dávno mohl být dědečkem. Ve skutečnosti mu je prý 53 let. Nebo to o sobě alespoň tvrdí.

https://www.instagram.com/p/BzJFn_hod-t/
https://www.instagram.com/p/BywaFfeIVnr/

Tajemství věčného mládí

Edson Brandao zveřejňuje na Instagramu střípky ze svého života. Tvrdí o sobě, že po padesátce se cítí stejně, nebo spíše lépe, než když mu bylo dvacet. A za všechno prý může jen změna myšlení a správně zvolený přístup k životu.

Nedodržuje žádné speciální diety. Jí téměř všechno, ale jen v přiměřeném množství. Vůbec nepije sladké nápoje a nekouří. Každý den sice cvičí, ale úplně největší zásluhu na mladistvém vzhledu má podle něj pozitivní myšlení.

https://www.instagram.com/p/B0RZAD0I7fz/
https://www.instagram.com/p/B8FKN2Rg1z1/

K snídani si nejraději dává koktejl z červené řepy, mrkve a jablek. K obědu a večeři si pak nejčastěji dopřává kuřecí nebo rybí maso s přílohou.

ČTĚTE TAKÉ: Operace tepny bez řezu skalpelem. Homolka drží světové prvenství v robotické cévní chirurgii

V jendom ze svých instagramových příspěvků pak Brandao shrnul recept na věčné mládí takto: „Prvním krokem k úspěchu je akceptovat sám sebe a mít se rád. Pak je dobré pravidelně pečovat o své tělo, zdravě se stravovat a vždy se na věc dívat ze světlejší stránky.“

Nepřehlédněte