Kam vyrazitPražskýDEN.cz30. července 20201 minuta čtení

Museum Kampa se po požáru znovu otevře pro veřejnost

Museum Kampa otevře své brány návštěvníkům v sobotu 1. srpna v 10:00 hodin. Uzavřeno bylo od 15. července, kdy v technickém zázemí vypuknul požár. Pro veřejnost bude zpřístupněna výstava Alfonse Muchy a Pasty Onera: Elusive fusion a stálá expozice Františka Kupky a Otto Gutfreunda. Částečné otevření Musea Kampa je možné díky pomoci společnosti Trade Centre Praha, která objekt spravuje.

„Chtěl bych poděkovat všem pracovníkům firmy Trade Centre Praha a města, že se podařilo takto provizorně zpřístupnit alespoň část Musea Kampa. Nadále však zůstává uzavřena druhá část muzea, kde budou i v následujících týdnech pokračovat restaurátorské a sanační práce pro odstranění spalin a popílku, kterým byla díla i prostory zasažené,“ řekl Jiří Pospíšil, předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových.

ČTĚTE TAKÉ: Dějiny ženské emancipace v českých zemích představí nová výstava v Náprstkově muzeu

Restaurátorské práce v muzeu potrvají minimálně následující půlrok. I nadále pokračuje veřejná sbírka, ve které se dosud vybralo přes 260 tisíc korun.

„Rádi bychom poděkovali všem dárcům, kteří do sbírky přispěli a pomohli nám překlenout období, kdy bylo muzeum pro návštěvníky zavřené a bez příjmů ze vstupného,“ doplnil Jiří Pospíšil.

Nepřehlédněte