Pražské zprávyPražskýDEN.cz27. července 20201 minuta čtení

Slezská ulice trpí hlukem i nedostatkem zeleně. Radnice chystá revitalizaci

Radnice Prahy 3 plánuje revitalizaci Slezské ulice. Vyhlásila veřejnou zakázku na koncepční studii. Vítězný architektonický tým by měl připravit komplexní řešení dopravy i celého uličního prostoru.

„Slezská je dnes významně zatížena automobilovou dopravou. Chybí tu zeleň, máme tu nepřehledné a bariérové přechody a zároveň se v ulici nachází základní škola i školky,“ říká místostarosta Prahy 3 pro dopravu Ondřej Rut.

ČTĚTE TAKÉ: Schváleno. Rekonstrukce Malostranského náměstí začne na jaře

Vedení radnice vidí jako problémem i povrch ulice, který významně zvyšuje hlukovou zátěž celé lokality, a absenci vhodného mobiliáře. V zadání studie je proto požadavek na prověření možnosti výsadby stromů a případného zklidnění dopravy.

Rozhodne cena i reference

Koncepční studie by měla navrhnout komplexní návrh pro celou lokalitu Slezské ulice a návazných příčných úseků ulic Boleslavská. Zároveň bude sloužit jako podklad a východisko pro další stupně projektových dokumentací.

„Hodnotícími kritérii při výběru autorského týmu bude portfolio referenčních prací, profesní přístup a nabídková cena zakázky v poměru 40:20:40. Předpokládaná hodnota zakázky činí 800 tisíc Kč bez DPH. Na základě referenčních projektů jsme oslovili několik studií, ale nabídku může poslat kdokoliv,“ dodává Rut.

Zájemci mohou zasílat radnici své nabídky do 31. července. Do plánování budoucí podoby ulice by měla být zapojena i veřejnost. Výsledná architektonická studie má být hotova na konci února 2021.

ČTĚTE TAKÉ: Karlínské náměstí dostalo chytré veřejné osvětlení

Nepřehlédněte