Kam vyrazitPetra Domašínská24. července 20201 minuta čtení

Pražská zoo oslaví Mezinárodní den tygrů. Připraven je bohatý program

Máte rády kočkovité šelmy? V sobotu 25. července mezi od 10 do 16 hodin proběhne v Zoo Praha oslava Mezinárodního dne tygrů. Bohatý program přiblíží všechny tři poddruhy tygra chované v pražské zoo a dojde i na předání dárků.

Mezinárodní den tygrů připadá na 29. července a jeho cílem je upozornit na nutnost ochrany tygrů a jejich přirozeného životního prostředí. S obdobným cílem byl koncipován i sobotní zábavně-edukační program situovaný do okolí Pavilonu šelem a plazů v dolní části Zoo Praha.

ČTĚTE TAKÉ: Zvláštně zbarvené alpské kozy se nastěhovaly do zookoutku v Kamýku

Návštěvníci se dozvědí, jak rozpoznat jednotlivé poddruhy tygrů, jaké jsou tygří lovecké strategie a co tyto největší kočkovité šelmy ohrožuje. Seznámí se také s chováním tygrů i jejich komunikací.

Každý návštěvník se bude moci zapojit do hlasování o nejoblíbenějšího pohádkového či filmového tygra. Na ty, kdo projdou všemi stanovišti a zjistí odpovědi na všechny záludné otázky, čekají tematické odměny s motivem tygrů.

A dojde i na rozdávání dárků. V 10:30 budou předány enrichmentové prvky tygrům ussurijským a ve 14:30 pak chovatelé obdarují i tygry malajské a sumaterské. Více informací se dozvíte na webu www.zoopraha.cz.

Nepřehlédněte