Kam vyrazitPetra Domašínská24. července 20202 minuty čtení

Barevná devítka nabídne dobré jídlo, hudbu z celého světa i kurz salsy

Žhavé africké rytmy, balkánská dechovka a kubánská salsa. Taková jsou lákadla letošního ročníku festivalu Barevná devítka. Tradiční přehlídka hudby a kultury z celého světa však proběhne za zvýšených bezpečnostních hygienických podmínek kvůli COVID-19.

„Letošní letní festivalová sezóna je silně poznamenaná důsledky koronavirové krize a řada akcí byla zrušena. O to víc jsme rádi, že tradici Barevné devítky udržíme i v této době a můžeme fanoušky potěšit dalším pokračováním festivalu. Omezení se nedotýká programu, který bude i letos velmi atraktivní. Kde návštěvníci zaznamenají změnu, budou zvýšené nároky na hygienu a dodržování bezpečných rozestupů, k čemuž na festivalu vytvoříme podmínky,“ říká Adam Vážanský, místostarosta Městské části Praha 9, která festival každoročně pořádá.

ČTĚTE TAKÉ: Sedmý ročník Festivalu íránských filmů přivítá hvězdnou sestavu hostů

Vstupné zdarma

Barevná devítka se bude konat v obvyklém termínu poslední prázdninové soboty, tedy 29. srpna 2020 v pražském parku Podviní ve Vysočanech. Vstup na akci bude i letos zdarma.

Hudební produkce i doprovodný program se odehraje na centrálním podiu umístěném na hlavní louce parku Podviní. Propojí se zde vystoupení mezinárodních i regionálních interpretů a doprovodný program.

Zdroj: MČ Praha 9

Již tradičně se na festival vrací africká hudebnice a tanečnice se svou skupinou BIJOU CAMARA & GUINEE TOUMBOU. V rytmech salsy roztančí diváky pražská skupina SALSA BAND, jejíž tanečníci budou tento temperamentní kubánský tanec učit během svého tanečního workshopu. Hlavní večerní čas bude patřit skupině CIRCUS PROBLEM a jejímu energickému vystoupení inspirovanému balkánskou dechovkou.

Jídlo z celého světa

Návštěvníci nebudou ochuzeni ani o ochutnávky světové kuchyně. Festivalový areál bude přizpůsoben tak, aby akce splnila doporučení na bezpečnost návštěvníků. Na místě bude dostatek prostředků na dezinfekci rukou, plexisklové zástěny u stánků s občerstvením a prostor pro dodržování bezpečných rozestupů apod.

ČTĚTE TAKÉ: Festival piva v Botanické zahradě nabídne zlatavý mok z českých minipivovarů i dobré jídlo

Nepřehlédněte