Pražské zprávyKristián Vích23. července 20201 minuta čtení

Část metra C bude o víkendu opět mimo provoz

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Pokud se v neděli rozhodnete cestovat metrem na lince C, možná vás potkají komplikace. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude ve stanici Ládví vyměňovat stávající technologii zabezpečovacího zařízení za novou.

Provoz metra se obousměrně přeruší v neděli 26. července v úseku Nádraží Holešovice – Letňany. DPP během výluky zavede náhradní autobusovou (XC1) i tramvajovou dopravu (XC). V úseku Nádraží Holešovice – Kobylisy bude možné cestovat také klasickou tramvajovou linkou číslo 17.

ČTĚTE TAKÉ: Z Prahy na Kypr za 4 tisíce korun se bude létat i v zimě

Zabezpečení je zastaralé

Doposud používaná technologie elektronického stavidla pochází z roku 2004 a již neodpovídá současným požadavkům a potřebám provozu v metru.

Práce na výměně stávajícího zabezpečovacího zařízení začnou v sobotu v noci po skončení provozu metra. Hotovo by mělo být v nočních hodin z neděle na pondělí. Od pondělí 27. července už by mělo metro opět jezdit v klasickém režimu.

Na podzim a v příštím roce DPP zmodernizuje zabezpečovací zařízení také ve stanicích Depo Hostivař, Nádraží Holešovice a Letňany.

Zatím poslední výluka na lince C proběhla na začátku července. Kvůli výměně starých dřevěných pražců za betonové nejezdily soupravy celkem 9 dní mezi stanicemi Pražského povstání – Hlavní nádraží.

ČTĚTE TAKÉ: Od září dojde k úpravě provozu autobusových linek v Řepích a Dejvicích

Nepřehlédněte