Pražské zprávyPražskýDEN.cz16. července 20201 minuta čtení

Stavba parkoviště pro 880 aut na Černém Mostě odstartovala

Ve středu byla slavnostně zahájena stavba nového P+R parkovacího domu Černý Most III. Ten vznikne v lokalitě současného parkoviště Černý Most I. Jeho kapacita však bude téměř trojnásobně rozšířena.

Parkovací dům bude vybudován v lokalitě stávajícího povrchového parkoviště P+R u Chlumecké ulice, pouze pět minut chůze od konečné stanice trasy B Černý Most a v docházkové vzdálenosti od nákupních center.

ČTĚTE TAKÉ: IKEA otevře obchod v centru Prahy, bude ale jiný, než jsme zvyklí

Zatímco původní parkoviště mělo kapacitu 294 automobilů, nové nabídne stání až pro 880 vozů. První vozidla by v něm měla zaparkovat začátkem roku 2022. Záchytné parkoviště P+R Černý Most II zůstane i nadále v provozu.

ČTĚTE TAKÉ
Na Černém Mostě vzniká záchytné parkoviště pro 880 automobilů

Z celkem 880 míst bude 22 vyčleněno pro držitele průkazu ZTP, 8 pro elektromobily, 94 pro vozy s CNG/LPG a v samostatně uzamykatelném prostoru navíc také 38 cyklostání. Budou zde také dvě nabíjecí místa pro elektromobily.

Část fasády čtyřpodlažního železobetonového objektu je navržena jako zelená fasáda s popínavými rostlinami. V rámci stavby parkovacího domu se uskuteční i rekonstrukce stávajícího nástupu na lávku pro pěší přes ulici Chlumecká.

Nepřehlédněte