Kam vyrazitPetra Domašínská13. července 20202 minuty čtení

Svět jehličnanů přibližuje letní výstava v Botanické zahradě

Jehličnany obývají naši planetu už od prvohor a od té doby se dokázaly vyrovnat s řadou změn a překážek. Dodnes jsou neodmyslitelnou součástí světové flóry. Jaká tajemství skrývá tato fascinující skupina dřevin? To prozradí letošní letní výstava v Botanické zahradě hl. m. Prahy.

Výstava nabízí řadu zajímavostí i překvapivých skutečností a představuje řadu známých i neobvyklých druhů. Doprovází ji oblíbená čtveřice Čtyřlístek, která tyto stromy přibližuje také těm nejmladším návštěvníkům. Pro ně je zároveň připraven soutěžní kvíz.

ČTĚTE TAKÉ: Chcete selfíčko s Mirkem Dušínem? Výstava Rychlých šípů v Lucerně začíná!

Ačkoliv si většina lidí s jehličnany spojuje představu zasněžené krajiny či ozdobeného vánočního stromku, dokázaly se během své existence na naší planetě přizpůsobit různorodým podmínkám od vlhkých tropů až po oblasti na srážky velmi chudé. Během procházky zahradou se postupně seznámíte s širokou škálou druhů z celého světa.

„Jehličnany jsou neobyčejnou skupinou dřevin rostoucí po celém světě, vyznačuje se obrovskou variabilitou, a přesto je často míjíme bez povšimnutí. Leckoho jistě překvapí, kolik neobvyklých vlastností má třeba i obyčejný smrk. Věřím, že výstava přinese nejen řadu zajímavostí, ale také inspiraci pro zahrádkáře a zábavu pro děti,“ zve Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Stovky domácích i cizokrajných druhů jehličnanů můžete obdivovat až do 31. srpna každý den od 9 do 19 hodin v celém areálu Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana.

Nepřehlédněte