Pražské zprávyKristián Vích10. července 20201 minuta čtení

Prostor před Šlechtovou restaurací dostal původní historickou podobu

V rámci rekonstrukce bývalého rybníka ve Stromovce se uskutečnila také oprava parteru s květinovými záhony před Šlechtovou restaurací.

Projekt za zhruba 25 milionů korun a zahrnuje obnovu záhonů a intenzivně udržovaného trávníku, stavbu nového automatického závlahového systému, rekonstrukci zpevněných mlatových a asfaltových ploch a nové odvodnění. Přibyl i nový mobiliář a veřejné osvětlení.

ČTĚTE TAKÉ: Chystá se proměna prostranství u Letenských sadů

Foto: Magistrát hl. m. Prahy

„Oválný květinový záhon před průčelím Šlechtovy restaurace je navržen dle historické podoby záhonu z období první republiky. Jedná se o záhon kobercového typu s výsadbou letniček do podoby ornamentu, vycházejícího z historické předlohy,“ říká náměstek primátora a radní pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček.

Foto: Magistrát hl. m. Prahy

Tisíce vysázených rostlin

Květinové záhony západně od bývalého alpina jsou navrženy dle soudobých trendů. Celkem bylo vysázeno 13 506 ks letniček a 30 ks růží na kmínku. Na podzim pak letničky nahradí výsadba 8 664 ks cibulovin a 11 633 ks dvouletek.

Kdysi proslulá Šlecjtova restaurace nyní prochází rekonstrukcí.

ČTĚTE TAKÉ
Krásná budova s pohnutým osudem. Opravená Šlechtova restaurace se po desítkách let znovu otevře

Šlechtova restaurace dlouhou dobu čekala na rekonstrukci. V budoucnu se má stát místem pro občerstvení návštěvníků Stromovky, ale také kulturně-společenským centrem.

Nepřehlédněte