Kam vyrazitPražskýDEN.cz18. června 20201 minuta čtení

Pokochejte se jedinečným výhledem na večerní Prahu ze střechy muzea

Vychutnat si unikátní pohled na večerní Prahu můžete od června až do konce září každý čtvrtek na střeše Národního zemědělského muzea na Letné.

Z Petřína dohlédnete na Pražský hrad, z Pražského hradu zase na Petřín. Ze střechy Národního zemědělského muzea na Letné je ale vidět obojí. A k tomu Vítkov i vyústění dvou železničních tunelů, Žižkovský vysílač, mrakodrapy na Pankráci nebo fotbalový stadion Sparty.

ČTĚTE TAKÉ: Na Letné poteče pivo proudem. Začíná čtrnáctidenní festival českého piva

Střešní zahrada pražského Národního zemědělského muzea navíc představuje zcela unikátní koncept. Najdete tu políčko s mnoha zemědělskými plodinami, včelí úly, panelové výstavky a trávník k posezení nebo na piknik. Deku, piknikový koš a nádobí je možné si zapůjčit na recepci muzea.

Na střešním políčku se pěstuje pohanka, pros, mák, len či konopí. K vidění jsou také různé druhy obilnin jako pšenice, dvouzrnka, oves či ječmen. Plodiny jsou obměňovány podle ročního období, takže políčko se proměňuje v čase.

Večerní vyhlídka je otevřená každý čtvrtek od 17:30 do 21:30. Dospělí zaplatí za večerní vstup do střešní expozice 50 Kč, děti a mládež do 18 let a senioři nad 70 let mají vstup zdarma.

Nepřehlédněte