Pražské zprávyPražskýDEN.cz10. června 20201 minuta čtení

Po Praze jezdí další speciální tramvaj. Tentokrát „kulturní“

Do pražských ulic dnes vyjela speciální „kulturní tramvaj“. Po celý tento rok v ní cestující najdou tipy na zajímavé kulturní akce. Zároveň kulturu sama do ulice přiveze. Příležitostně totiž poslouží jako pojízdné pódium.

Kulturní tramvaj bude součástí běžného provozu, primárně na lince číslo 9. Základním motivem, který zdobí její zevnějšek, je obraz Pohled na Prahu od Ládví z roku 1908 českého impresionistického malíře Antonína Slavíčka.

ČTĚTE TAKÉ: Některá pražská divadla zůstanou zavřená až do konce roku

V tramvaji se cestující potkají třeba s Karlem Čapkem, Emou Destinovou nebo Antonínem Dvořákem. Osmnáct portrétů osobností české kultury vyhlíží z okna tramvaje a díky QR kódům umístěným na voze se cestující mohou o těchto osobnostech dozvědět řadu zajímavostí a zjistit, kde jsou v Praze s nimi spojená místa.

Radní pro kulturu Hana Třeštíková radní pro dopravu Adam Adam Scheinherr na slavnostním křtu nové tramvaje. Foto: Facebook.com / Praha sobě
Foto: Facebook.com / Praha sobě

Tramvaj bude sloužit i jako kulturní zpravodaj. Cestující zde namísto reklamních sdělení naleznou informace o kulturních událostech, které mohou v Praze navštívit.

A příležitostně bude tramvaj po Praze živou kulturu i vozit. V rámci různých akcí poslouží jako pojízdné pódium pro koncerty, divadelní představení nebo čtení. Poprvé budou lidé moci vidět tramvaj v akci poslední červnový víkend, kdy se uskuteční festival Praha žije hudbou.

Nepřehlédněte