Pražské krimiKristián Vích3. června 20202 minuty čtení

Zloděje motorky přistihl policista v civilu. Při zatýkání pomohla jeho fena

K poměrně kurióznímu případu došlo minulý týden v pátek na Praze 4. Dva mladí muži se pokoušeli ukrást luxusní motorku. K jejich smůle si jich ale všiml policista v civilu, který právě venčil svého psa.

Zloději tlačili v parku oranžový vyleštěný motocykl značky Harley Davidson. To však neušlo pozornosti policisty z Ochranné služby.

ČTĚTE TAKÉ: Pistáciový fantom řádí v Praze. Škoda jde do tisíců korun

„Vzhledem k jeho předchozím zkušenostem si byl téměř jistý, že mužům motorka nepatří, proto je začal sledovat a zároveň zavolal na tísňovou linku 158. V jednu chvíli se muži zastavili a začali od motorky odcházet. Policista na nic nečekal, přiběhl k nim a prokázal svou příslušnost k Policii ČR. Zároveň je vyzval, aby zůstali na místě, že je podezřívá z krádeže motocyklu,“ popisuje policejní mluvčí Hana Křížová.

https://www.youtube.com/watch?v=Y6rCRQE4tCM
Zloděje motorky natočila také bezpečnostní kamera. Zdroj: Policie ČR

Jeden z podezřelých byl zaskočený a snažil se z místa odejít. Policista ho proto znovu a velmi důrazně vyzval, aby nikam neodcházel. V ten okamžik do dění zasáhla fena, kterou policista zrovna venčil. Ta je totiž cvičená, má složeno několik kynologických zkoušek, a proto si po její prvotní reakci podezřelý svůj útěk rychle rozmyslel.

Oba muži se následně ke krádeži motorky přiznali a policista je zadržel. Na místo poté dorazili policisté z hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu a policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Při osobní prohlídce byl u podezřelých nalezen speciální kovový předmět upravený na vylamování spínacích zámků.

Později se ukázalo, že jde o „známé firmy“. Pachatelé mají v trestním rejstříku záznamy za majetkovou trestnou činnost, přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů a také za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za zpackanou krádež motorky jim nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

ČTĚTE TAKÉ: Kšeft za miliony. Muži z Prahy pěstovali marihuanu ve velkém, ale spadla klec

Nepřehlédněte