Pražské zprávyKristián Vích29. května 20202 minuty čtení

Provoz metra bude od pondělí posílen. Roušky v MHD jsou povinné i nadále

Provoz pražského metra bude od pondělí 1. června posílen. Kvůli koronavirové krizi dosud fungovalo v prázdninovém režimu.

Od počátku příštího týdne bude pražské metro v ranní špičce jezdit v intervalu 180 vteřin na lince A, 160 vteřin na lince B a 130 vteřin na lince C. V odpolední špičce budou nově intervaly 210 vteřin na lince A, 180 na lince B a 155 na lince C.

ČTĚTE TAKÉ: Nová pražská lanovka za miliardu korun spojí Podbabu s Bohnicemi

Během dopoledne mimo špičky bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) na všech třech linkách soupravy vypravovat po 5 minutách, večerní intervaly zůstanou stejné. O víkendech a státních svátcích bude metro jezdit po 7,5 minutách.

„Počítali jsme s tím, že bodem zlomu pro další posílení provozu metra bude dosažení 600 tisíc přepravených cestujících v průměru o pracovních dnech, což je polovina běžného stavu před pandemií. Z údajů ze sčítačů ve stanicích metra vyplývá, že minulý týden jsme o pracovních dnech přepravili 553 tisíc cestujících,“ uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu a předseda dozorčí rady DPP.

Od čtvrtka 4. června bude obnoven také večerní provoz na tramvajových linkách č. 8 a 20 v období od 22:30 do 0:30. Už od soboty 30. května bude lanovka na Petřín opět zastavovat i ve stanici Nebozízek.

Roušky v MHD jsou stále povinné

I přes postupné uvolňování mimořádných vládních opatření a zrušení povinnosti nosit roušky na veřejnosti či v kancelářích i nadále platí povinnost mýt zakrytý nos a ústa během celého pobytu v prostorách MHD.

ČTĚTE TAKÉ: Méně starostí s Lítačkou. Platnost expirujících karet bude automaticky prodloužena

Nepřehlédněte