Pražské zprávyKristián Vích25. května 20201 minuta čtení

Při vstupu do vnitřních expozic zoo bude platit několik pravidel

Rozvolňování opatření proti koronavirové nákaze dnes pokračuje další vlnou. Kromě jiného budou smět opět otevřít vnitřní expozice zoologických zahrad, i když s několika omezeními.

V pražské zoologické zahradě se dnes otevře většina pavilonů a vnitřních expozic, ale i restaurace, dětská hřiště a pokladny, takže vstupenky již nebude nutné kupovat přes internet.

ČTĚTE TAKÉ: Zvířata z pražské zoo si pochutnala na dýních

Před samotným vstupem do pavilonů bude povinná dezinfekce rukou. Návštěvníci také budou muset mít zakrytá ústa a nos a dodržovat rozestupy alespoň 2 metry.

Z preventivně-veterinárních důvodů zůstává v Zoo Praha uzavřená průchozí expozice lemurů, protože v ní za běžného provozu dochází k přímému kontaktu mezi zvířaty a návštěvníky.

Ve venkovních prostorách již nebude povinné zakrývat si ústa a nos. To však nebude platit za situace, kdy se návštěvník nebo zaměstnanec přiblíží ke skupině alespoň 2 lidí na vzdálenost kratší než 2 metry.

Otevírá i skleník Fata Morgana

Po více než dvou měsících se opět otevře také skleník Fata Morgana v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Návštěvníci se mohou těšit na procházku tropickým rájem plným exotických květin.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská zoo truchlí. Zemřel hroch Slávek, jedna z největších celebrit

Během nucené uzavírky skleníku prošly výsadby řadou změn. Expozice krášlí nové druhy rostlin včetně orchidejí, mnohé z nich jsou v těchto dnech v plném květu.

Nepřehlédněte