Kam vyrazitPražskýDEN.cz11. května 20202 minuty čtení

Staroměstská radnice znovu otevírá a láká na poloviční vstupné

Staroměstská radnice v Praze patří mezi vyhledávání cíle turistů.

V pondělí 11. května v 11 hodin se po dvouměsíční pauze znovu otevře Staroměstská radnice. Na všechny druhy vstupného platí až do dovolání sleva 50 procent. Od 25. května navíc budou zájemci moci po předchozí objednávce využít komentovaných prohlídek objektu.

„Jsem velmi rád, že se můžeme konečně opět podělit s návštěvníky o jednu z nejvzácnějších pražských památek. Nějakou dobu teď nebudeme nuceni využívat výši vstupného jako prostředek regulace počtu návštěvníků, proto jsme se rozhodli nabídnout vstupné s 50 % slevou. Doufám, že Pražané a domácí návštěvníci využijí příležitost prohlédnout si Staroměstskou radnici, tak jak už si jí asi nepamatují, tedy bez front a davů,“ říká Petr Slepička pověřený řízením Prague City Tourism.

ČTĚTE TAKÉ: Novinka. Primátor Hřib bude letos poprvé rozdávat i houbového kubu

Od pondělí 11. května bude Staroměstská radnice otevřena denně od 11:00 do 17:00. Od 25. května bude otvírací doba prodloužena od 10:00 do 19:00 denně kromě pondělí, kdy radnice otevírá v 11:00. Románsko-gotické podzemí objektu zůstává do odvolání uzavřeno. Nově budou pokladny umístěny v prostoru turistického informačního centra.

Vyhlídková věž Staroměstské radnice je jako jediná ze středověkých pražských vězí zcela bezbariérová. Návštěvníci se mohou vyvézt výtahem až na její ochoz a užít si tak prohlídku pohodlně a bez komplikací i se zakrytým nosem a ústy.

Zároveň se Staroměstskou radnicí bude znovu otevřeno turistické informační centrum Prague City Tourism v jejím přízemí a informační centrum Na Můstku, Rytířská 12. Centra budou návštěvníkům k dispozici denně od 11:00 do 17:00. Od 25. května se otvírací doba prodlouží od 10:00 do 19:00.

Nepřehlédněte