Pražské zprávyKristián Vích19. dubna 20201 minuta čtení

V pondělí se opět otevře Botanická zahrada

Botanická zahrada hl. m. Prahy.

Návštěvníci mohou od pondělí 20. dubna opět navštívit Botanickou zahradu v Tróji. Po konzultaci s Ministerstvem zdravotnictví ČR o tom rozhodlo vedení hlavního města.

Venkovní expozice Botanické zahrady budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Skleník Fata Morgana ale zůstane i nadále nepřístupný.

ČTĚTE TAKÉ: Likvidace roušek má svá pravidla. Do kanalizace nepatří, varuje PVK

„Mám radost, že Ministerstvo zdravotnictví České republiky souhlasilo s otevřením venkovní expozice Botanické zahrady pro veřejnost. Návštěvníci samozřejmě budou muset mít ochranné roušky a dodržovat patřičné rozestupy,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlubuček.

Pro vstup do zahrady budou moci návštěvníci využít všechny tři vstupní brány. U vchodu bude také k dispozici ochranná dezinfekce.

„Botanické zahrada je s přicházejícím jarem plná kvetoucích rostlin a jsem rád, že o tu nádheru zájemci zcela nepřijdou. Návštěvníci nyní mohou opět obdivovat vzácné skvosty našich sbírek, samozřejmě za podmínek dodržování veškerých nařízení souvisejících s prevencí šíření nemoci COVID-19,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Zřizovatelem Botanické zahrady je hlavní město. V loňském roce instituce oslavila 50 let existence. V roce 2018 ji navštívilo přes 370 tisíc návštěvníků.

ČTĚTE TAKÉ: V úterý přibylo přes 16 tisíc nově nakažených a 240 zesnulých

Nepřehlédněte