Pražské zprávyKristián Vích15. dubna 20202 minuty čtení

Okradl stařenku o celoživotní úspory. Policie prosí veřejnost o pomoc

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který ve čtvrtek 30. ledna napadl v ulici Stroupežnického v Praze 5 mladíka a odcizil mu jeho mobilní telefon.

„Poškozený tak bohužel doplatil na svou ochotu pomoci neznámému, který ho požádal o pomoc se zorientovat ve spletitých pražských uličkách. Když se snažil pomocí svého mobilu domnělému zbloudilci ukázat správný směr cesty, ten ho nečekaně udeřil do tváře, telefon mu vyrval z ruky a z místa utekl,“ popisuje policejní mluvčí Jan Rybanský.

ČTĚTE TAKÉ: Pražané v ohrožení. Smrtelně nebezpečný had je na útěku

O den později pak neznámý pachatel okradl osmaosmdesátiletou ženu o celoživotní úspory. Několikrát byl přitom zachycen bezpečnostními kamerami.

https://www.youtube.com/watch?v=xwMKKit7OZI

„Ženu sledoval přes dvě hodiny. Od místa výběru z bankomatu, poté do obchodu, kam šla pro nákup potravin, až k místu jejího trvalého bydliště v Praze 5. Tam ji před domem nenápadně doběhl, vytrhl kabelku z ruky a utekl. V kabelce měla žena kromě osobních dokladů a platebních karet i několik desítek tisíc korun, které si s manželem naspořila a byla to jejich jediná hotovost,“ líčí dále Rybanský.

Vyhodnocením kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že oba případy má na svědomí totožný muž. Pokud ho na záznamech poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho vypátrání, kontaktujte linku tísňového volání 158.

ČTĚTE TAKÉ
Začala rekonstrukce Václavského náměstí. Podívejte se, jak bude vypadat

Případy jsou prošetřovány pro podezření ze spáchání trestného činu loupež a přečinu krádež na zvlášť zranitelné osobě, za což v případě odsouzení hrozí až deset let pobytu za mřížemi.

ČTĚTE TAKÉ: Průsak vody zastavil provoz metra na lince A. Případ řeší policisté

Nepřehlédněte