Pražské zprávyPražskýDEN.cz14. března 20201 minuta čtení

Zemřela zpěvačka Eva Pilarová. Podlehla dlouhé nemoci

Ve věku 80 let zemřela Eva Pilarová. Podlehla dlouhé nemoci. Slavná česká zpěvačka se proslavila v 60. letech na půdě pražského Semaforu. Později nazpívala úspěšné duety s Waldemarem Matuškou. Během sólové dráhy se věnovala se i jazzu.

Pilarová se podle deníku Blesk léčila se zdravotními obtížemi už od roku 2018. Nejprve utrpěla několik zlomenin, kvůli nimž zůstala upoutaná na lůžku. V loňském roce pak podstoupila operaci ledviny. Poslední týdny strávila v péči u Boromejek.

ČTĚTE TAKÉ: Šest nalezených mrtvol za dva dny. Praha má za sebou víkend smrti

Eva Pilarová se narodila v roce 1939. Zpívat začala už v dětství. Koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv.

Po roce studia však školu opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Záhy se prosadila jako výborná zpěvačka.

Vrchol její kariéry spadal do 60. a 70. let. Její hlas byl nezaměnitelný, silný a barevně zajímavý – soprán o rozsahu tří oktáv, oplývající navíc vynikající pěveckou technikou. S přibývajícími léty se stále více orientovala především na žánrovou oblast jazzu a swingu.

Nepřehlédněte