Pražské zprávyKristián Vích18. března 20202 minuty čtení

Hlasatelky se vrací na obrazovky. ČT spustí nový kanál pro seniory

Česká televize spouští v pondělí 23. března nový program ČT3. Důvodem je především snaha televize pomoci nejohroženější skupině – starším lidem, kteří jsou v této době nuceni zůstávat doma.

Stanice bude svým laděním klidnější a podávání všech informací přizpůsobené seniorům. Vysílat bude denně od 9 do 17:25 hodin. Programová nabídka se bude opírat o výběr ze zlatého televizního fondu, tematické magazíny i základní informační servis.

ČTĚTE TAKÉ: Kamila Moučková a Jiřina Švorcová: Kamarádky, které se usmířily na poslední chvíli

„Chceme v této těžké situaci sloužit další velké skupině našich diváků. Vysíláme už speciální vzdělávací bloky pro školáky a rodiče, a teď se zaměřujeme na nejzranitelnější skupinu populace, která tráví doma nejvíce času. Na televizním vysílání vyrostlo již několik generací a my díky našemu bohatému archivu můžeme nabídnout obsah přesně šitý na míru jejich potřebám, doplněný navíc o informační servis a nově vyráběné magazíny s praktickými radami. Chceme přinést divákům dobrou náladu a evokovat příjemné vzpomínky,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ
Televizní hlasatelka Zdena Vařechová. Kolegové ji nesnášeli, zemřela v zapomnění

Programová nabídka ČT3 má být koncipována jako nostalgická připomínka „starých dobrých časů“ a v některých ohledech bude připomínat někdejší Československou televizi, kterou si senioři pamatují. Na obrazovky by se tak například měly vrátit programové hlasatelky. Jejich jména ale zatím ČT neoznámila.

„Prozatím půjde o provizorní vysílání. Vzhledem k aktuální mimořádné situaci jsme byli nuceni pozastavit výrobu většiny pořadů, tak můžeme dočasně finanční prostředky směřovat na tento program,“ dodal Dvořák.

ČT3 bude okamžitě dostupná v terestrickém vysílání, dále v satelitu i kabelovém vysílání. Diváci najdou program pouze v novém standardu DVB-T2.

ČTĚTE TAKÉ: Chlapci a chlapi. Natáčení armádní agitky bylo pro herce skutečnou vojnou

Nepřehlédněte