MagazínKristián Vích13. ledna 20202 minuty čtení

Spící prorok Edgar Cayce. V tranzu léčil lidi a odhaloval tajemství reinkarnace

Patří mezi nejslavnější léčitele a senzibily všech dob a jeho zázračné schopnosti si dodnes nedokážeme úplně vysvětlit. Řeč je o muži jménem Edgar Cayce. Za svůj život předal lidem téměř 14 tisíc nejrůznějších poselství. Většinou se jednalo o přesné určení příčin zdravotních problémů jeho pacientů a doporučení léčebného postupu. Občas ale nabízel i pohled za oponu našeho světa.

Edgar Cayce přichází na svět roku 1877 v americkém městečku Hopkinsville ve státě Kentucky. Nadpřirozené schopnosti se u něj projevují již v raném věku. Jako školák dokáže číst zalepené dopisy, což děsí jeho spolužáky. Učitelé jsou zase ohromeni jeho fenomenální pamětí. Edgar přitom s učením nemá žádnou velkou práci. Učivo si dokáže zapamatovat ve spánku pouze tím, že si vloží knihu pod polštář.

ČTĚTE TAKÉ: Turkyně mají při rozvodu nárok na štědrou odměnu. Evropanky by mohly závidět

Zlom přišel díky hlasivkám

Nejprve se živí jako prodavač a pojišťovací agent, ale když v roce 1900 utrpí částečnou paralýzu hlasivek a hrozí, že přijde o hlas, požádá svého přítele, aby ho uvedl do hypnotického stavu. V něm si Cayce sám diagnostikuje příčinu problému a ordinuje sám sobě terapii. Jako zázrakem jsou jeho hlasivky zachráněny.

Edgar Cayce v pozdějším věku. Foto: Archiv

Po této zkušenosti přichází zásadní životní rozhodnutí. Své nadání bude od nynějška využívat k tomu, aby pomáhal jiným lidem s jejich problémy. Během následujících čtyřiceti let vstupuje pravidelně několikrát za den do spánkového tranzu a v něm odpovídá na všechny otázky, které mu jeho klienti pokládají.

Pomoc druhým ho vyčerpávala

Celkem bylo zdokumentováno 14 306 Cayceho výkladů, ve kterých detailně popisuje nejen příčiny a řešení zdravotních problémů jeho pacientů, ale i třeba fascinující informace o životě Ježíše Krista, bájné Atlantidě, reinkarnaci, astrologii, meditaci, původu lidstva a přírodních zákonech. Podle Cayceho vizí lze na základě karmy a reinkarnace vysvětlit řadu zdánlivě nepochopitelných aspektů lidského života.

ČTĚTE TAKÉ
Slepá jasnovidka Baba Vanga prý znala temnou budoucnost lidstva. Její život je opředen tajemstvím

Zprávy o zázračném „spícím prorokovi“ se šíří jako lavina po celých Spojených státech. V jeho ordinaci si podávají kliku i známé osobnosti tehdejší doby jako Thomas Edison, Woodrow Wilson, Nikola Tesla nebo Marilyn Monroe. Cayce zvládá i několik seancí za den, jenomže každá z nich mu ubírá na síle i vlastním zdraví. Nakonec umírá v lednu 1945 na mozkovou mrtvici ve věku 67 let.

ČTĚTE TAKÉ: Sny o zubech. Co znamenají a jak je interpretovat?

Nepřehlédněte