Pražské krimiKristián Vích10. ledna 20201 minuta čtení

Opilý řidič (69) se pokusil uplatit strážníky pěti tisíci korun

„Tady máte pětilitr a je to vyřízený!“ Těmito slovy se pokusil děvětašedesátiletý řidič „obměkčit“ hlídku pražských strážníků, která u něj zjistila přes 2 promile alkoholu v dechu.

K incidentu došlo začátkem listopadu loňského roku, ale strážníci o něm informovali až nyní. Hlídka dopadla nezodpovědného řidiče Jarníkově ulici na Praze 11. Prozradil se nejistou jízdou, poškozeným předním nárazníkem a vypnutými světly.

ČTĚTE TAKÉ: Tady skončit nechcete. Noc na záchytce vyjde opilce pěkně draho

„Řidič měl velké problémy jak s koordinací pohybů, tak vyjadřováním. Na požití alkoholu jeho dech prozrazoval požití alkoholu,“ popsala Městská policie hl. m. Prahy v tiskové zprávě.

Požití alkoholu řidičem následně potvrdila opakovaná dechová zkouška, která prokázala přes 2 promile. Strážníci proto muže pro podezření ze spáchání trestného činu omezili na osobní svobodě a přivolali státní policii.

Při čekání na jejich příjezd nabídl 69 letý muž strážníkům úplatek ve výši 5 tisíc korun. Strážníci ho upozornili na další podezření ze spáchání trestného činu podplácení. Případem se nyní zabývá Policie ČR.

Nepřehlédněte