Pražské zprávyKristián Vích10. ledna 20201 minuta čtení

Lítačku v mobilu pravidelně používají desítky tisíc Pražanů

Lítačka funguje v Praze od roku 2016.

Aplikace PID Lítačka zaznamenala na konci loňského roku rekordní nárůst stažení. Do svých chytrých mobilních zařízení si ji nově nainstalovalo téměř 32 tisíc lidí. Celkově už si aplikaci stáhlo více než 630 tisíc uživatelů a pravidelně ji využívá přes 170 tisíc z nich. Data zveřejnila městská společnost Operátor ICT.

Aplikace PID Lítačka umožňuje cestujícím v Praze a Středočeském kraji nahrát si dlouhodobý časový kupón přímo do aplikace a prokazovat se při přepravní kontrole prostřednictvím mobilního telefonu. Jde tak o alternativu ke stávající plastové kartě Lítačka, bankovní kartě a In kartě Českých drah.

ČTĚTE TAKÉ: Letiště Praha hlásí za srpen nárůst počtu cestujících

„Z velkého zájmu o novinku se ukazuje, že Pražané na tuto službu čekali a neváhali ji využít od prvních dnů od jejího uvedení do provozu. Velmi nás tento zájem těší, jen dokazuje, že směr digitalizace, kterým se městská doprava ubírá, je správný,“ uvedl Michal Fišer, generální ředitel společnosti Operátor ICT, která má na starosti provoz a rozvoj regionálního dopravního systému PID Lítačka.

Mobilní aplikaci PID Lítačka pro systémy iOS a Android si cestující mohou stáhnout zdarma na App Store a Google Play.

Nepřehlédněte