Pražské zajímavostiKristián Vích18. listopadu 20191 minuta čtení

Na Letné vyroste luxusní hotel s pěti stovkami pokojů a střešním barem

V Praze do několika let vyroste pětihvězdičkový kongresový hotel Hard Rock Hotel Prague. V prostorách bývalého tréninkového hřiště Generali Areny na Letné ho vybuduje Energetický a průmyslový holding (EPH), vlastněný magnátem Danielem Křetínským.

EPH připravuje projekt ve spolupráci se značkou Hard Rock International, která provozuje síť hotelů, kasin, obchodů a kaváren v 75 zemích světa. Termín dokončení pražského hotelu je stanoven na rok 2023.

ČTĚTE TAKÉ: Zastupitelé schválili stavbu metra D z Pankráce do Nových Dvorů

„Velmi si vážíme příležitosti, že můžeme spolupracovat na výstavbě tohoto hotelu právě se společností Hard Rock International, která bude operátorem a nájemcem objektu. Jde bezesporu o respektovaný hotelový řetězec, který doplní stávající portfolio pražských hotelů. Pro EP Real Estate jde o klíčový projekt na domácím trhu, kterému už od fáze prvotního plánování věnujeme maximální pozornost,“ říká Michal Viktorin, ředitel EP Real Estate.

Nový hotel bude mít 523 pokojů a apartmá. Ze střešního baru se bude hostům naskýtat výhled na Letenské sady a panorama Pražského hradu. Poslední podlaží hotelu se stane domovem luxusní restaurace s jižní terasou a výhledem na Vltavu. Hotel dále nabídne i kongresové prostory, panoramatický bazén nebo taneční sál pro 1800 lidí.

Hard Rock Hotel Prague bude stát v docházkové vzdálenosti od historického centra Prahy a stejně tak v blízkosti Generali Areny, domovského stadionu AC Sparta Praha. Vedle hotelu vznikne Hard Rock Sports Bar, jehož interiéry budou připomínat slavnou historii tohoto fotbalového klubu, který skupina EPH rovněž vlastní.

Nepřehlédněte