Kam vyrazitPražskýDEN.cz29. října 20192 minuty čtení

Myslivecké slavnosti na Letné nabídnou setkání se zvířaty i odborníky

Lovečtí psi, sokolníci, ukázky řemesel i zvěřinové speciality – to vše přinesou Myslivecké slavnosti v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné. V sobotu 2. listopadu od 10 do 16 hodin mají návštěvníci možnost setkat se s odborníky ze světa myslivosti a seznámit se s historií i současností mysliveckých tradic.

Myslivecké slavnosti jsou určené nejen nimrodům a příznivcům myslivosti, ale především široké veřejnosti. Oblíbená každoroční akce se koná na dvoře muzea a ani letos nebudou chybět kynologové s loveckými psy, sokolníci, řezbáři s ukázkami vyřezávání ze dřeva i paroží, broušení loveckých nožů, trubači a vábiči. Na návštěvníky čekají také prodejní stánky s mysliveckými a loveckými potřebami a publikacemi.

ČTĚTE TAKÉ: Unikátní expozice Laboratoř ticha v Národním zemědělském muzeu prošla rekonstrukcí

„Myslivecké tradice a zvyky jsou součástí národního kulturního dědictví. Jsme rádi, že je můžeme představit zájemcům v Praze a seznámit s nimi také nejmladší generaci našich návštěvníků. Pro ty jsme navíc připravili týden lesní pedagogiky, který se u škol těší velkému zájmu,“ říká generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

Mysliveckým slavnostem již od středy 6. listopadu předchází program pro základní školy věnovaný lesní pedagogice. Pro děti je připravena zábavná přednáška o myslivosti, kde každé dítě navíc dostane brožuru o zvěři, pro pedagogy pak budou k dispozici pracovní listy.

Na přednášky naváže hravý interaktivní program, kde si děti vyzkoušejí své znalosti lesní zvěře, stromů anebo se naučí vábit jeleny. Přednášky je možné navštívit od 6. do 11. listopadu vždy od 9:00 a 10:30 hodin, přednáška trvá přibližně hodinu.

Nepřehlédněte