Pražské zprávyVojtěch Jánský17. října 20192 minuty čtení

Autobusy v Horních Počernicích budou od prosince jezdit jinudy

Současná midibusová linka 224, jezdící z Horních Počernic do Petrovic, bude k 1. prosinci 2019 rozdělena na dvě linky. Na současnou linku 224 a novou linku 204. Obě nové linky bude provozovat Arriva City. Ve špičkách budou jezdit po 30 minutách, mimo špičku pak po hodině. Píše o tom web tram-bus.cz

Autobusová linka číslo 224 bude z nové konečné Dolnopočernický hřbitov vedena na zastávku Škola Dolní Počenice, odkud pojede po své současné trase přes Hostavice, Nádraží Kyje, Bryksovu, OC Černý Most až na Libošovickou. Z této zastávky bude vedena přes Vysokovskou/Khodlovou, Ratibořickou přes nově zřízené zastávky Chodovická, U Jeslí (pouze v tomto směru) a Jizbickou (pouze v tomto směru) do obratiště Ve Žlíbku.

ČTĚTE TAKÉ: Letadla z Prahy se nad letištěm budou otáčet dříve. Sníží se hluk i emise

„Dlouhodobým požadavkem městských částí v okolí je propojení Dolních a Horních Počernic ulicemi Do Svépravic a Národních hrdinů. Jedním z problémů dnešní linky 224, která tento požadovaný vztah zajišťuje, byť oklikou přes Kyje a Černý Most, je její příliš dlouhá a neatraktivní trasa, která vede po komunikacích se silným zatížením individuální dopravou,“ uvedl Regionální organizátor Pražské integrované dopravy ve svém dokumentu Rozvoj linek PID 2019 – 2029.

Nová autobusová linka

Nová autobusová linka 204 bude vedena od Obchodního centra Černý Most přes Slatiňanskou, Chvaly, Vojickou, Nádraží Horní Počernice, Sekeřickou (pouze v tomto směru), Ratibořickou, Svépravice, novou zastávku Na Svěcence a dále ulicemi Do Svépravic a Národních hrdinů na Školu Dolní Počernice, odkud dále bude pokračovat na jih po trase dnešní linky 224 do Petrovic.

„Průjezd terminálem Černý Most by byl jak časově, tak co do vzdálenosti tak dlouhý, že by kromě nemalých nákladů znamenal i dalšího řidiče na linku navíc, proto je linka ukončena v zastávce OC Černý Most a bude se otáčet na rampě, která vede do garáží. Na druhou stranu, všechny zastávky obsluhované linkou 204 již přímé spojení na metro Černý Most mají,“ vysvětlil na dotaz MČ Praha Horní Počernice Jakub Kliment, dopravní referent ROPIDu.

Zdroj: ROPID

Tento článek vznikl ve spolupráci se serverem tram-bus.cz

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Do Prahy přilétá největší vzducholoď na světě. Zdrží se týden

Nepřehlédněte