Pražské zprávyKristián Vích17. října 20191 minuta čtení

Do babyboxu v pražském Hloubětíně někdo odložil několikaměsíční holčičku

Do babyboxu v pražském Hloubětíně někdo ve středu pozdě odpoledne odložil několikaměsíční holčičku. Informoval o tom zakladatel české sítě babyboxů Ludvík Hess. Dítě dostalo jméno Zuzanka.

„Dvířka hloubětínského babyboxu přijala do svých klimatizovaných útrob několikaměsíční holčičku, čistě oblečenou v modrých tepláčcích a červeném svetříku. Signalizace se ozvala v 18:14:34 a děťátko bylo vyzvednuto v 18:15:10, tedy za pouhých 36 vteřin. Děkuju a gratuluju zdravotníkům v hloubětínské klinice. Službu konající lékař MUDr. Karel Pohl mě ujistil, že děťátko je zdravé,” uvedl Ludvík Hess.

ČTĚTE TAKÉ: Spánek je mnohem důležitější, než si myslíme, potvrdil výzkum vědců

Zuzanka je 17. letošním dítětem v babyboxu v rámci ČR. Schránka v Hloubětíně funguje od června 2005, kdy byla uvedena do provozu jako první v republice. Od té doby do ní bylo odloženo již 28 dětí.

V celém Česku je v provozu celkem 76 těchto schránek. Odloženo do nich bylo 111 holčiček a 86 chlapečků. Nejnovější babybox nové generace byl shodou okolností uveden do provozu rovněž tuto středu ve Slezské nemocnici v Opavě.

Nepřehlédněte