Pražské zprávyVojtěch Jánský20. srpna 20191 minuta čtení

Dětský výletní vlak Cyklohráček vyjel s novým vagónem

Již po šesté vyjel na koleje výletní vlak Cyklohráček. Novinkou je letos nový vůz, který nahradil motorový vůz Esmeralda. Příští rok projde modernizací čtvrtý, nízkopodlažní vůz.

„Letos jsme museli ze soupravy Cyklohráčku vyřadit jediný motorový vůz řady 812 svého druhu Esmeralda a nahradit ho lokomotivou řady 714. Tuto výměnu si vyžádal pro čtyřvozovou soupravu nedostatečný výkon a adhezní hmotnost motorového vozu. Na jaře letošního roku však Cyklohráčku přibyl nový hrací vůz, který v současné době již kompletně vybavený hracími i vzdělávacími prvky pro malé a větší děti,“ vysvětluje Jakub Goliáš, ředitel Regionálního obchodního centra.

ČTĚTE TAKÉ: Jezdím jako člověk. Praha chce zvýšit ohleduplnost cyklistů, motoristů i chodců

Vlaková souprava Cyklohráčku je složena ze čtyř vozů, do kterých se vejde 116 cestujících a 25 kol. Podle slov Hrajvedoucího se obsazenost liší podle počasí. V novém hracím voze je nové molitanové balónkoviště. Dále si děti mohou kreslit na křídovou tabuli a v neposlední řadě je součástí malá knihovnička.

Foto: Tadeáš Havlík

Cyklohráček jezdí dvakrát denně každou sobotu a neděli z pražského Hlavního nádraží přes Pražský Semmering, Hostivice, dále kolem hradu Okoř a Zákolanským údolím do Slaného.

Tento článek vznikl ve spolupráci se serverem tram-bus.cz

Nepřehlédněte