MagazínKristián Vích20. srpna 20191 minuta čtení

Léto se naposledy vrátí. Meteorologové slibují tropické teploty

Srpen se sice překulil do druhé poloviny, ale to neznamená, že léto řeklo své poslední slovo. I když teploměr v těchto dnech ukazuje přes den maximálně 24 stupňů, podle meteorologů ještě budeme mít příležitost užít si dosyta tropické teploty. I když pro tento rok už to nejspíš bude naposledy.

Připravte si opalováky! Během pracovního týdne se průměrné teploty budou každým dnem postupně zvedat. V úterý a ve středu má být přes den mezi 19 až 23 °C. Ve čtvrtek a v pátek by se ale mělo oteplit až na 27 stupňů.

ČTĚTE TAKÉ: Duchennovu svalovou dystrofii je důležité podchytit včas. Lékařskou péči pomáhají zlepšit databáze pacientů

V sobotu očekáváme na území Česka teploty kolem 30 stupňů Celsia a v neděli by rtuť teploměru mohla překročit až 31 stupňů. Pokud tedy ještě nemáte plány na víkend, měli byste rozhodně vyrazit k vodě. Obloha má být o víkendu jasná až polojasná. Povane mírný východní až severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Tím ale dobré zprávy končí. Výhled meteorologů na další dny a týdny předpovídá, že letní atmosféru na našem území vystřídá chladnější ráz počasí a přívalové srážky. Září by pak mělo být teplotně spíše podprůměrné.

Nepřehlédněte