Kam vyrazitPetra Domašínská14. srpna 20192 minuty čtení

Festival piva v Botanické zahradě nabídne zlatavý mok z českých minipivovarů i dobré jídlo

O tom, že pivo a květiny spolu souzní v dokonalé harmonii, se přesvědčíte o víkendu 17. a 18. srpna 2019 v trojské botanické zahradě. Po oba dva dny mezi 9 a 19 hodinou se v Ornamentální zahradě představí malé české pivovary.

Trojská botanická zahrada pro své návštěvníky připravila víkend věnovaný dobrému jídlu a zejména lahodnému pivu. Svou produkci nabídne pivovar Bad Flash Beers, Spojovna, Strašák, Kail, Uhříněves, Trilobit, Němý medvěd, historický pivovar Český Krumlov, pivovar Kamenice pod Lipou, Zbraslavská koza nebo počernický pivovar APE CAFE.

ČTĚTE TAKÉ: Kryt Folimanka bude v sobotu zdarma zpřístupněn pro veřejnost

Pochutnat si budete moci na křehkém mase, delikátních sýrech nebo na specialitách vegetariánské restaurace Govinda.

Novinářka a autorka květinových kuchařek Jana Vlková prozradí v sobotu od 11 hodin, jaké pikantní kvítí se k tomuto lahodnému moku nejlépe hodí, a sládek z pivovaru Bad Flash Beers vás v neděli od 13 hodin svým vyprávěním uvede do tajů vzniku „českého zlata“.

Pivo se nemusí jen pít.

ČTĚTE TAKÉ
Pivo se nemusí jen pít. Jeho účinky ocení každá hospodyňka v domácnosti

„Festivaly dobrého jídla i pití v naší zahradě organizujeme pravidelně již čtvrtým rokem a zájem veřejnosti o ně stále roste. Není divu, když rozkvetlá trojská zahrada nabízí neopakovatelné prostředí ideální pro uspořádání pikniku,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Těšit se můžete také na proslulého písničkáře, harmonikáře, spisovatele, herce a režiséra v jedné osobě Václava Koubka, který vystoupí v sobotu od 15:30. A v neděli odpoledne návštěvníkům Pivního festivalu zazpívá Vlasta Horváth, vítěz druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar.

ČTĚTE TAKÉ: Botanická zahrada se letos zaměří na jedovaté rostliny

Připraven je i program pro děti, které si vyzkouší malování, třpytivé tetování, pletení barevných copánků a výrobu triček.

Nepřehlédněte