Pražské zprávyPražskýDEN.cz13. června 20191 minuta čtení

Tropické počasí bude pokračovat i o víkendu. Maximum čekejte v sobotu

Česko prožívá horké dny. Teploty na řadě míst ve středu překonaly třicítku a výjimkou nebyla ani Praha. Zřejmě zatím nejteplejší den tohoto roku nás čeká v sobotu.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Odpoledne a večer od západu dojde k ubývání oblačnosti a postupně bude až jasno. Nejvyšší teploty dosáhnout 25 až 27 °C. Povane slabý, během dne mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s, který v bouřkách může přechodně zesílit.

ČTĚTE TAKÉ: Rekordní duben v Praze, byl druhý nejteplejší od počátku měření

V teplém vzduchu nad střední Evropou se bude udržovat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. V pátek proto očekáváme jasno až polojasno a nejvyšší denní teploty 30 až 32 °C.

Nad Německem se bude vlnit frontální rozhraní, které ze soboty na neděli začne zvolna postupovat k východu. Před ním bude k nám proudit velmi teplý vzduch od jihu. V sobotu proto očekáváme nejvyšší teploty 33 až 35 °C.

V neděli by pak mělo být většinou oblačno, vyskytnout se mohou přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřka. Nejvyšší denní teploty budou kolem 25 až 27 °C.

Nepřehlédněte