Kam vyrazitPetra Domašínská2. června 20192 minuty čtení

Pražská muzejní noc v Národním zemědělskému muzeu na Letné

V sobotu 8. června si můžete již pošestnácté vychutnat atmosféru nočního Národního zemědělského muzea v Praze na Letné. I letos zde účastníky muzejní noci čeká doprovodný program – promítání filmů, koncert a občerstvení na muzejním dvorku, workshopy pro děti či výhled ze střechy na noční Prahu.

Neopakovatelnou atmosféru návštěvy muzea ve večerních a nočních hodinách lze zažít každoročně během Pražské muzejní noci. Stejně jako v minulých letech čeká návštěvníky zajímavý doprovodný program – promítání historických filmů se zemědělskou tematikou, koncert Otto Hejnic tria od 20 do 22 hodin na muzejním dvoře, divadelní představení pro nejmenší v podání Divadla dětí Praha ve 21 a 23 hodin či komentovaná prohlídky výstavy Lesníkův rok ve 20 a 22 hodin.

ČTĚTE TAKÉ: Masopust na Letné nabídne průvod masek i tradiční zabijačkové hody

Chybět nebudou workshopy pro děti v gastrostudiu, občerstvení a prodej gastronomických specialit. Otevřeno bude celé muzeum, včetně střešní terasy s expozicí Život a ojedinělou vyhlídkou na Prahu.

ČTĚTE TAKÉ
Užijte si pohled na večerní Prahu ze střechy Národního zemědělského muzea

Mimo jiné je letos také naplánována skupinová prohlídka pro neslyšící – Národní zemědělské muzeum se v tomto roce zařadilo mezi Deaf Friendly instituce.

„Vzhledem k tomu, že naše expozice mají dynamický koncept – některé exponáty se v průběhu roku mění, mají návštěvníci možnost každý rok vidět něco nového. Je to také jedna z posledních příležitostí vidět naši dlouhodobou výstavu Největší objev – Fenomén zemědělství ve 100 předmětech,“ říká generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

Vstup do muzea je během Pražské muzejní noci zdarma.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská muzejní noc se blíží. Vstupné do muzeí a galerií bude opět zdarma

Nepřehlédněte