Kam vyrazitPetra Domašínská15. května 20192 minuty čtení

Národní zemědělské muzeum na Letné bude mít v sobotu otevřeno zdarma

V sobotu 18. května 2019 se u příležitosti Mezinárodního dne muzeí a galerií koná Letenský muzejní den. V Národním zemědělském muzeu v Praze bude vstup do všech expozic a na výstavy zdarma. Na návštěvníky čekají také komentované prohlídky expozic, divadélko pro děti a speciální prohlídky krytu civilní obrany, který se nachází pod muzeem.

Všichni zájemci, kteří během Letenského muzejního dne navštíví budovu muzea v Praze na Letné, mají možnost prohlédnout si expozice a výstavy, aniž by museli platit vstupné.

ČTĚTE TAKÉ: Historii českého divadla přibližuje nová výstava v Národním muzeu

Zároveň je to také jedna z posledních příležitostí zhlédnout dlouhodobou výstavu Největší objev – Fenomén zemědělství, která končí 30. června. Pro nejmenší návštěvníky je v 11, 14 a 16 hodin připravena divadelní pohádka O prasátku Arturovi, pro ty dospělé pak speciální komentované prohlídky, které návštěvníky seznámí s největšími poklady expozic muzea nebo historií krytu civilní obrany, který se nachází pod muzeem. Na prohlídku krytu je nutné se objednat na webových stránkách muzea.

ČTĚTE TAKÉ
Užijte si pohled na večerní Prahu ze střechy Národního zemědělského muzea

„Jedná se o výjimečnou příležitost projít si naše muzeum, zejména pro ty, kteří ještě neviděli, jak velkou změnu muzeum za posledních pár let prodělalo. Expozice věnující se jednotlivým oborům zemědělství doplňují zajímavé výstavy, v současné chvíli je to například výstava Největší objev – Fenomén zemědělství. Jedinečná je také vyhlídka na Prahu z naší střešní terasy,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea a ředitel pražské pobočky Jiří Houdek.

Nepřehlédněte