Kam vyrazitPetra Domašínská15. května 20192 minuty čtení

Vyšehrad na týden ožije festivalem nového cirkusu a hudby

Už v pátek 17. května vypukne na pražském Vyšehradě první ročník Open Air festivalu, který pořádá známý soubor Losers Cirque Company. V průběhu sedmi večerů nabídne spojení novocirkusového umění s hudbou a dalšími disciplínami.

Diváci se kromě domácích Losers Cirque Company mohou těšit například na Vojtu Dyka, Dana Bártu, Kláru Vytiskovou, EnDrua, vokální skupinu Skety nebo Jena Hovorku.

ČTĚTE TAKÉ: Dožínky na zámku ve Ctěnicích představí dávné lidové zvyky a tradice

„Každý večer bude jiný. Zahajovací večer je takovou kompilací našich šesti představení. Hudební večery mají zase téma, které vychází od hudebních interpretů – s Klárou máme téma podle jejího posledního alba Home, s Vojtou Dykem hudební laboratoř a s Danem Bárou Kmeny. Některé scény budeme dotvářet pohybem, jiné zase světlem nebo animací,“ popisuje program principál Losers Cirque Company Petr Horníček.

Foto: Losers Cirque Company

Slavnostní zahájení v pátek 17. května opanují samotní Losers Cirque Company. Další večer propojí Skety, EnDru a Losers zpěv s beatboxem, tancem, akrobacií, light designem a animacemi. S akrobaty spojí síly i Klára Vytisková alias Klara & The Pop, ve společné show se vrátí k tématu její poslední desky Home – k domovu, rodině a dětství. Fanoušci nového cirkusu si budou moci připomenout i dvě úspěšná „loserovská“ představení – The Loser(s) a Walls & Handbags.

Předposlední večer pozvou Vojtěch Dyk, Jen Hovorka, EnDru a Losers Cirque Company diváky do „laboratoře zvuků“. Součástí vystoupení bude nahrávání jednotlivých linek loopovaných přes sebe, jejichž zdrojem budou nejen hudební nástroje a zpěv, ale také snímané pohyby tanečníků, akrobatů a diváků. Festival pak uzavře nekorunovaný král improvizace Dan Bárta společně s mistrem loopingu a beatboxu EnDruem. V unikátním představení, kde hlavní roli hrají zvuk a světla, se k nim opět připojí členové Losers Cirque Company.

Program

  • PÁ 17. 5.od 20:30 – Zahájení – Losers Cirque Company
  • SO 18. 5. od 20:30 – Losers Cirque Company: Walls & Handbags
  • NE 19. 5. od 20:30 – Skety & EnDru & Losers Cirque Company
  • PO 20. 5. od 20:30 – Losers Cirque Company: The Loser(s)
  • ÚT 21. 5. od 20:30 – V. Dyk & EnDru & J. Hovorka & Losers Cirque Company
  • ST 22. 5. od 20:30 – Klara & The Pop & Losers Cirque Company
  • ČT 23. 5. od 20:30 – Dan Bárta & EnDru & Losers Cirque Company

Nepřehlédněte