Kam vyrazitPetra Domašínská9. května 20192 minuty čtení

Národní muzeum zavádí novinku. Za jedno vstupné můžete navštívit až devět objektů

Historická budova národního muzea se po rekonstrukci otevřela návštěvníkům v říjnu loňského roku.

Foto: Národní muzeum

Národní muzeum připravilo příjemný dárek pro všechny své návštěvníky. Každý, kdo si koupí vstupenku do Historické budovy na Václavském náměstí, získá zároveň i pětidenní denní volnou vstupenku do dalších osmi pražských objektů Národního muzea.

Se vstupenkou do Historické budovy můžete od května zdarma navštívit i Novou budovu Národního muzea, kde právě probíhá Keltové. Zavítat ale můžete i do Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur, kde jsou momentálně k vidění výstavy Indiáni, Svět ve vitríně a zcela nová výstava Vlastním hlasem, ale i stálá expozice Kultury Austrálie a Oceánie.

ČTĚTE TAKÉ: Výstava Sluneční králové v Národním muzeu se blíží ke konci

Volné vstupné platí i do Českého muzea hudby se stálou expozicí Člověk – nástroj – hudba a výstavou Import / Export / Rock’n’roll, dále pak do Národopisného muzea s výstavami Století trampingu, František Kretz a Alice Masaryková a Příběh krajiny ve službách národa a se stálou expozicí Česká lidová kultura.

Akce se vztahuje rovněž na Národní památník na Vítkově, kde se nacházejí expozice Křižovatky české a československé státnosti a Laboratoř moci a výstava Neznámá hrdinka od rozhlasu.

Prohlédnout si můžete také Lapidárium Národního muzea se stálou expozicí Památky kamenosochařství v Čechách od 11. do 19. století, Muzeum Antonína Dvořáka, kde je možné vidět expozici Cesty Antonína Dvořáka a výstavu Antonín Dvořák: Inspirace přírodou nebo Muzeum Bedřicha Smetany s expozicí Bedřich Smetana (1824 – 1884) a výstavou Nevěsta prodaná do ciziny.

Základní pětidenní vstupné do všech devíti objektů je 260 korun, snížené 170 korun a rodinné 440 korun.

ČTĚTE TAKÉ: Výstavu o Miladě Horákové poničili neznámí vandalové

Nepřehlédněte