Pražské krimiKristián Vích3. května 20191 minuta čtení

Opilý cizinec v Praze zakřičel „Allah Akbar!“ a hosté restaurace se dali na útěk

Ilustrační foto.

K poměrně neobvyklému incidentu došlo v Havlíčkově ulici na Praze 1. Čtyřiatřicetiletý cizinec nahnal hrůzu hostům zdejší restaurace. Poté odešel na vlakové nádraží, kde byl zadržen.

Na strážníky městské policie se obrátila obsluha restaurace z Havlíčkovy ulice s tím, že k nim do podniku přišel cizinec a domáhal se vstupu na toaletu. Byl upozorněn na to, že toaleta je pouze pro hosty. Objednal si tedy nápoj a před zhruba desítkou návštěvníků nahlas provolal: „Allah Akbar!“.

ČTĚTE TAKÉ: Matka s dítětem v kočárku vyrazila na drink. Naměřili jí 1,75 promile

Někteří z hostů se zalekli a začali z restaurace utíkat. Stejný výkřik totiž používají sebevražední islámští teroristé krátce předtím, než odpálí výbušninu. Jinak se ale jedná o zcela běžnou frázi, kterou muslimové pronášejí v mnoha různých situacích – například když jsou šťastní, chtějí vyjádřit souhlas, případně v okamžicích extrémního stresu nebo euforie.

Cizinec se poté vydal směrem k Masarykovu nádraží, kde ho v hale dostihla hlídka městské policie. Při kontrole totožnosti z něj byl silně cítit alkohol, provedená dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek 2,75 promile. Muž byl následně předán Polici ČR k dalšímu opatření.

Nepřehlédněte