Pražské zprávyPražskýDEN.cz3. dubna 20191 minuta čtení

Bude hezky, ale pak přijde studená fronta. Předpověď počasí na středu 3. dubna a výhled na další dny

Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou k nám v těchto dnech proudí teplejší vzduch od jihu. I proto se středeční počasí v Praze i na většině území České republiky povede.

Ve středu meteorologové očekávají polojasno až oblačno, odpoledne ojediněle možnost přeháňky. Nejvyšší teploty mezi 18 až 20 °C. Povane čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Rozptylové podmínky budou dobré.

ČTĚTE TAKÉ: Silná bouře udeřila na Prahu. Vinohradská nemocnice pod vodou, jinde ani kapka

Také ve čtvrtek bude ještě hezky. Ve čtvrtek přes den čekejte polojasno až skoro jasno, postupně od západu ale dojde k přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 8 až 6 °C, nejvyšší denní teploty 18 až 20 °C. Povane mírný jihovýchodní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s, během dne přechodně čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

V pátek už se projeví zvlněná studená fronta, která nás bude přecházet od jihozápadu. Zpočátku bude oblačno až polojasno, postupně od jihozápadu až zataženo a místy přeháňky nebo občasný déšť. Později ale budou srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty 7 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 12 °C. Mírný jihovýchodní, postupně západní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout.

O víkendu se charakter počasí výrazně měnit nebude. Předpověď počasí slibuje nejvyšší denní teploty v sobotu i neděli mezi 16 až 18 °C.


ČTĚTE TAKÉ: Tropické počasí bude pokračovat i o víkendu. Maximum čekejte v sobotu

Nepřehlédněte