Kam vyrazitPetra Domašínská3. dubna 20191 minuta čtení

Autobusový den PID v Letňanech nabídne nostalgické jízdy a ukáže vozy budoucnosti

Foto: ROPID

V sobotu 13. dubna 2019 se v autobusovém terminálu u stanice metra Letňany uskuteční již třetí ročník úspěšného Autobusového dne PID, který bude podobně jako v předchozích letech velkou přehlídkou historických i moderních autobusů.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout výstavu autobusů Pražské integrované dopravy jednotlivých dopravců nebo Koordinační dispečink PID. Chybět nebudou ani nostalgické jízdy historickými autobusy, se kterými se svezete nejen do turisticky zajímavých destinací v okolí Letňan.

ČTĚTE TAKÉ: Na Bílé Hoře se uskuteční velkolepá rekonstrukce bitvy z roku 1620

I letos se na ploše autobusového terminálu můžete těšit na přehlídku současných vozidel autobusových dopravců, kteří jsou zapojeni do systému Pražské integrované dopravy. S historickými autobusy se svezete zdarma na devíti speciálních linkách, které vás dopraví třeba k ďáblické hvězdárně, k zámkům ve Chvalech či Brandýse nad Labem.

Na běžných linkách PID vedených přes Letňany bude také možné svézt se aktuálně provozovanými testovacími vozidly na alternativní pohon. Doprovodný program po všechny návštěvníky akce zajistí například Hasičský záchranný sbor Dopravního podniku hl. m. Prahy. Připraveny budou i stánky s občerstvením či atrakce a workshopy pro děti.

Akce se koná v sobotu 13. dubna 2019 od 10:00 do 17:00 hodin v autobusovém terminálu u stanice metra C Letňany.

Nepřehlédněte