Pražské zprávyPražskýDEN.cz29. března 20192 minuty čtení

Některé pražské památky se na hodinu ponoří do tmy. O pár dní později budou svítit modře

Magistrát hlavního města Prahy se rozhodl připojit k mezinárodní akci Hodina Země a ke kampani Česko svítí modře. S podporou Technologie hlavního města Prahy, a. s., která má ve správě osvětlení pražských památek, vyjádří podporu těmto dvěma akcím změnou barevnosti slavnostního osvětlení některých významných pražských památek.

Smyslem Hodiny Země, která se koná každoročně 30. března, je upozornit na razantní změny klimatického systému planety.

ČTĚTE TAKÉ: Z ostudy je nyní chlouba. Oprava kaple Božího hrobu na Petříně dokončena

„Na základě iniciativy předsedkyně magistrátního Výboru pro infrastrukturu, technickou vybavenost a životní prostředí RNDr. Jany Plamínkové se i v tomto roce chceme připojit k mezinárodní akci Hodina Země. Zhasnutím slavnostního osvětlení některých pražských památek na symbolickou hodinu v sobotu 30. března od 20:30 do 21:30 můžeme dát najevo, že nám budoucnost naší planety není lhostejná.

Na pokyn vedení pražského magistrátu se tak do tmy na hodinu ponoří Vítkov, Vyšehrad a Petřín,“ dodává Tomáš Jílek, předseda představenstva Technologie hlavního města Prahy, a. s.

V úterý budou památky svítit modře

Celosvětová kampaň na podporu autismu nese název Light It Up Blue! Modrá barva symbolizuje komunikaci a sebevyjádření – jednu z oblastí, která je pro pochopení a začlenění osob s autismem podstatnou bariérou. V rámci podpory této kampaně se v úterý 2. dubna 2019 do modré zahalí Petřínská rozhledna i Národní památník na Vítkově.

„Že je modrá dobrá jsme v Česku věděli už z názvu populární písně, teď to navíc ukážeme osvětlením Petřína a Vítkova ve prospěch dobré věci,“ uzavírá Tomáš Jílek výčet podpořených akcí.

ČTĚTE TAKÉ: Petřínská rozhledna bude jeden večer zářit červenou barvou

Petřínská rozhledna bude v úterý svítit modře. Foto: Technologie hl. m. Prahy

Nepřehlédněte