Kam vyrazitPetra Domašínská29. března 20192 minuty čtení

Víkend v Zoo Praha: Slavnostní zahájení 88. sezóny a křtiny nově narozených mláďat

Zoo Praha začíná chovat zcela nový ptačí druh – kagu chocholatého. Dva samce se podařilo získat z německého Weltvogelparku Walsrode.

V Zoologické zahradě hl. m. Prahy proběhne v sobotu 30. března 2019 od 11 hodin slavnostní zahájení 88. hlavní sezóny. Na programu bude otevření nového objektu toalet pro návštěvníky s originální výstavou koprolitů a odlitků trusu zvířat, představení nového ptačího druhu či křtiny guerézy pláštíkové a gibona stříbrného. Akce se zúčastní řada významných hostů, včetně herce Ondřeje Sokola či úspěšných účastníků soutěže StarDance Jitky Schneiderové a Jiřího Dvořáka. Chybět nebude ani taneční vystoupení. Kromě tématu enrichment protínajícího celou následující sezónu se tak slavnost ponese i v tanečním duchu.

Na pódiu před Vzdělávacím centrem návštěvníky v 11:00 přivítá ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek společně s náměstkem primátora hl. města Prahy Petrem Hlubučkem, rektorem Univerzity Karlovy prof. Tomášem Zimou, Jitkou Schneiderovou a Jiřím Dvořákem. Následně vystoupí tanečníci z taneční školy InDance.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská zoo oslaví Světový den želv. Připraven je bohatý program

poledne se program přesune k expozici gueréz pláštíkových, kde bude pokřtěno jejich zatím poslední mládě. Jeho jméno slavnostně odhalí Petr Hlubuček s Jitkou Schneiderovou. Ve 12:30 naváží křtiny gibona stříbrného s kmotry Tomášem Zimou a Jiřím Dvořákem.

Na 13. hodinu je naplánováno slavnostní otevření nového objektu velkokapacitních toalet v dolní části zoo a trvalé expozice koprolitů a odlitků trusu, která je součástí stavby. Na pódiu za expozicí lachtanů jihoafrických proběhne také křest rozšířeného vydání knihy Atlas trusu.

Ve voliérách mezi vchodem do Vodního světa a výběhem tapírů jihoamerických bude pak ve 14:00 představen ptačí druh, který Zoo Praha dosud nechovala – kagu chocholatý.

Autentické hudební vystoupení mongolského umělce Badama Bolora v 15:00 předznamená slavnostní vernisáž výstavy fotografií Václava Šilhy, která nechává nahlédnout do fascinujícího života pravých orlích lovců.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Největší výstava plžů v republice probíhá v pražské zoo

Pro návštěvníky je po celý den připraven také bohatý doprovodný program, jenž je seznámí zejména s výrobou a využitím enrichmentových prvků.

Sobotní program

  • 10:45 – Hudební vystoupení kapely Jazz Bluffers
  • 11:00 – Slovo ředitele Zoo Praha a významných hostů
  • 11.25 – Vystoupení tanečníků z taneční školy InDance
  • 12:00 – Křtiny mláděte guerézy pláštíkové
  • 12:30 – Křtiny mláděte gibona stříbrného
  • 13:00 – Slavnostní přestřižení pásky u expozice koprolitů a trusu
  • 14:00 – Představení ptačího druhu nově chovaného v Zoo Praha
  • 15:00 – Vernisáž výstavy Orlí lovci


Nepřehlédněte