Pražské zprávyKristián Vích29. března 20191 minuta čtení

Předpověď počasí na víkend: V sobotu hezky, v neděli přeháňky

Jaro sice podle kalendáře už začalo, ale příroda má svoji hlavu. Počasí o víkendu v Praze přinese vcelku příjemné teploty, ale obloha se na náš bude mračit. Vycházky do přírody mohou zejména v neděli pokazit přeháňky. Přinášíme vám aktuální předpověď počasí na následující víkend.

V pátek bude v Praze zataženo, ojediněle se mohou vyskytovat mlhy. Během dne dojde k ubývání oblačnosti. Odpoledne a večer se mraky rozpadnou a bude postupně polojasno až jasno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 13 až 15 stupňů. Povane slabý proměnlivý vítr o rychlosti 3 m/s. Rozptylové podmínky budou mírně nepříznivé.

ČTĚTE TAKÉ: Jaro přichází, nezvykle vysoké teploty nás čekají už v příštích dnech

V sobotu očekáváme jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty v rozmezí 3 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 17 až 19 °C. Slabý proměnlivý vítr bude mít maximální rychlost 4 m/s.

Také v neděli nám příroda nachystá jasnou až polojasnou oblohu. Během dne bude od severozápadu přechodně oblačno až zataženo a místy se vyskytnou přeháňky. K ustávání srážek dojde až večer. Nejnižší noční teploty 4 až 2 °C, nejvyšší denní teploty 16 až 18 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr do 4 m/s se bude postupně měnit na mírný severní.

Začátek týdne nám přinese jasno až polojasno, zpočátku až oblačno. Nejnižší noční teploty v pondělí budou 4 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 12 °C. Očekávejte mírný severní až severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Nepřehlédněte