Pražské krimiKristián Vích23. ledna 20192 minuty čtení

Muž jezdil hodiny metrem a bimbal přirozením před dívkami. Bylo to spíš směšné, tvrdí svědkyně

Pražští policisté pátrají po nemravném cestujícím, který se v metru obnažoval před ženami a dával jim na odiv své pohlavní orgány. Incident se odehrál letos 2. ledna ve stanici Muzeum na lince A. Vyšetřovatelé ale případ zveřejnili až nyní, jelikož se jim zatím nepodařilo hanbáře dopadnout.

„Exhibicionisty si všiml náhodný svědek ve chvíli, kdy tento necuda stál za zády mladé dívky. V tu chvíli si namrava obnažil své mužství a začal s ním pohybovat směrem k dívce, kdy se zřejmě snažil imitovat kopulační pohyby, což prý ale vypadalo víc směšně, než jakkoli eroticky,“ popisuje mluvčí policistů Tomáš Hulan.

ČTĚTE TAKÉ: Pokus o znásilnění v metru. Policie hledá mladého útočníka, zachránkyni i svědky

V okamžiku, kdy si zmíněný náhodný svědek začal vše fotit na mobilní telefon, pachatel vzal nohy na ramena a vlakovou soupravou odjel směrem ke stanici Dejvická.

„Dalším prošetřováním policisté zjistili, že hledaný muž toho dne takto jezdil na trase A víc jak tři hodiny. Vystupoval v různých stanicích, kterými vždy několik minut bezcílně bloumal a pak přejel o kus dál,“ pokračuje mluvčí Hulan.

[youtube]JjWNR8XEHR8[/youtube]

Prchá před zákonem

Dotyčného muže se zatím vypátrat nepodařilo. Na základě dosavadního vyšetřování se ale policisté důvodně domnívají, že nestydatého chování se dopouštěl v metru opakovaně. Skutek by se mohl být klasifikován jako trestný čin výtržnictví, za což v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

ČTĚTE TAKÉ: Muž ukradl servírce peněženku. Policisté prosí o pomoc s pátráním

Pokud muže na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Policisté dále žádají všechny, kteří se s hledaným za stejných nebo podobných okolností potkali, nebo byli svědky takového jeho jednání, aby se rovněž ozvali na tísňovou linku.

Nepřehlédněte