Pražské zprávyKristián Vích22. ledna 20191 minuta čtení

Praha se pustí do boje s matrjoškami a předraženými směnárnami

Praha v budoucnu neposkytne pronájem obchodům s kýčovitým zbožím.

Pražský radní Jan Chabr připravuje pro jednání Rady hl. m. návrh výpovědi smluv některým obchodům v centru města, které neprospívají dobrému jménu metropole. V návrhu je zmíněna i první ze směnáren v Železné ulici. Další budou podle radního Chabra následovat.

„Hlavní město si nechalo vypracovat revizi smluvních vztahů uzavřených městskou společností Trade Centre Praha a.s. a dalo pokyn k ukončení vybraných nájemních smluv, jejichž účelem je zejména zřízení směnárny a dále prodej upomínkových předmětů,“ popisuje radní pro majetek hlavního města Prahy Jan Chabr.

ČTĚTE TAKÉ: Praha představila novou podobu Smetanova nábřeží

Ukončení nájmu se nebude týkat těch obchodů, které prodávají vkusné zboží, propagují mladé české umělce nebo zachovávají historicky daný sortiment, jako je například český porcelán.

„Transparentnost a boj proti pofidérním prodejnám v centru metropole, které dělají ostudu naší metropoli, je jednou z priorit našeho programu. Jsem rád, že radní Chabr přistoupil k tomu, že ukončí nájem směnárně v Železné ulici. Je to první vlaštovka a další budou následovat,“ říká pražský zastupitel a europoslanec Jiří Pospíšil.

Nepřehlédněte