Pražské krimiKristián Vích26. listopadu 20181 minuta čtení

76letý senior pašoval do Prahy kokain. Dopadli ho ruzyňští celníci

Ruzyňští celníci odhalili na letišti Václava Havla v Praze zásilku kokainu. Drogu pašoval ve svém zavazadle 76letý Čech, který přicestoval na lince Saul Pulo – Lisabon – Praha.

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákovo zavazadlo nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojité dno v černém látkovém batohu. Při vlastní fyzické kontrole byla provedena detekční zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek, která pozitivně reagovala na kokain.

ČTĚTE TAKÉ: Neznámý útočník brutálně zmlátil cestujícího v metru. Pátrá po něm policie

Vzhledem k způsobu ukrytí bylo použito mechanických prostředků. Celkem bylo zajištěno ve dvou tajných schránkách zavazadla 2101,8 g drogy včetně obalového materiálu. Přesné množství bude zjištěno dodatečnou komplexní odbornou expertízou.

„Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí je předmětem dalšího šetření,“ říká k případu tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárka Miškovská.

Senior byl předán Národní protidrogové centrále Policie ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Nepřehlédněte