Pražské krimiKristián Vích19. listopadu 20182 minuty čtení

Šest nalezených mrtvol za dva dny. Praha má za sebou víkend smrti

Smutná víkendová bilance. Na různých místech v Praze bylo objeveno šest mrtvol.

Praha má za sebou tragický víkend. Na různých místech metropole bylo krátce po sobě objeveno hned několik bezvládně ležících těl bez známek život. Policisté všechny případy vyšetřují, dosavadní výsledky naznačují, že mezi zemřelými jsou s největší pravděpodobností čtyři osoby bez přístřeší.

Prvním z nich, cizinec (rok narození 1992), byl nalezen v sobotu krátce po 7. hodině ranní u zastávky MHD Vltavská. Druhým zemřelým byl muž (rok narození 1985), kterého kolemjdoucí nalezli u schodiště ke kyvadlu na Nábřeží Edvarda Beneše. Třetího muže, dosud neznámé totožnosti, nalezli strážníci městské policie v neděli po 6. hodině ranní ve Vrchlického sadech u Hlavního nádraží.

ČTĚTE TAKÉ: I. P. Pavlova: Tramvaj srazila dva chodce, oba jsou mrtví

Dosud nezjištěné identity je i další nalezený muž bez známek života, kterého objevili kolemjdoucí v porostu křoví nedaleko benzínové čerpací stanice u komunikace 5. května ve směru do centra metropole. Jeho tělo bylo již ve značném stádiu rozkladu, přivolaný koroner proto již nedokázal odhadnout přesnou dobu smrti.

Pátým mrtvým byl čtyřiapadesátiletý cizinec, kterého našli ve stavební buňce v ulici Generála Šišky v Modřanech. V Česku údajně pracoval. Přivolaný lékař nenašel žádné známky cizího zavinění smrti. Další člověk bez známek života ležel v blízkosti ulice Pod Radnicí v Košířích. Ani v tomto případě se na úmrtí nikdo cizí nejspíš nepodílel.

„Všechna úmrtí na místě posuzoval přivolaný koroner, který v součinnosti s lékařem neshledal žádné stopy násilí nebo cizího zavinění. K celé věci nutno dodat, že přesnou příčinu jednotlivých úmrtí musí stanovit až nařízená pitva. Vzhledem k této skutečnosti tak nelze až do uzavření vyšetřování dávat jednotlivá úmrtí do spojitosti s venkovními nízkými teplotami,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Nepřehlédněte