MagazínKlára Dvořáková18. listopadu 20184 minuty čtení

Kam na nejlepší kávu? Blogerka sestavila unikátního průvodce

Najít tu nejlepší pražskou kavárnu je nelehký úkol. Zvláště v poslední době se totiž se stylovými kavárnami s výběrovou kávou rozrthl pytel. Aby všechny kávomilce ušetřila bolestivých přešlapů, vytvořila blogerka Veronika Tázlerová mapu kaváren, od níž už byl jen krůček k tištěnému průvodci. A nejen o tom bude náš dnešní rozhovor.

Veroniko, na svém blogu se mimo jiné věnujete pražským kavárnám. Byl to váš původní záměr, nebo to takto vyústilo až později?

ČTĚTE TAKÉ: Další výzkum potvrdil, že káva ovlivňuje délku života

Neřekla bych, že to byl záměr, ale už když jsem blog zakládala, byly jedním z témat, kterým jsem se chtěla věnovat, právě kavárny. Je to moje velká záliba a mám radost, že mohu čtenáře inspirovat k návštěvě nových míst a tím zároveň podpořit podniky, kde baristé dělají svou práci srdcem.

V loňském roce jste (nejen) pro své čtenáře spustila mapu kaváren. Co bylo prvním impulsem k jejímu vytvoření?

Kdykoliv někam cestuji, předem si vyhledávám autentické kavárny, kde dostanu skvělou kávu a – co je hlavní – kde mám možnost pozorovat skutečný život, ne jen pohádku vytvořenou pro turisty. Své tipy jsem pak sepisovala do článků a jednoho dne jsem si řekla, že by bylo skvělé vytvořit něco uceleného. A tak vznikla Mapa kaváren, kde si každý může najít zajímavé podniky v místech, kde se právě nachází. Mapu neustále doplňuji, a to jak na základě vlastních zkušeností, tak za pomoci tipů od čtenářů nebo lidí z kávového světa.

 

ČTĚTE TAKÉ: Kofein může i zabíjet. Bezpečná dávka je pro každého individuální

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Proč se vždycky ozveme jen tehdy, když se nám něco NElíbí? Proč jsme už skoro zapomněli chválit a rozdávat komplimenty? Vždyť milých slov není žádné omezené množství. Nemusíme si je šetřit, aby nám nějaká zbyla i na konec života… tak co se nad tím trochu zamyslet a něco s tím udělat? 🕊 Na blogu jsem si pro vás přichystala takovou malou výzvu pro šťastnější život, tak pokud vám tohle téma taky leží v hlavě, mrkněte na nejnovější článek 🖤 🔜www.stylishcoffee.cz . . . . . . . #cafeneustadt #neustadt #cafe #prague #podzim #czechgirl #czechblog #czechblogger #blogerky #blogerkycz #czechrepublic #kavarna #igersczech #blog #praha #kavarna #dnesnosim #ootd

Příspěvek sdílený Veronika – Stylish Coffee (@veronikatazlerova),

Od mapy kaváren už to byl jen krůček k vydání knihy Prague Coffee Guide. Jaké byly vaše první pocity, když Vás nakladatelství Pointa oslovilo?

Byla to pro mě obrovská výzva. Na naši první schůzku jsem šla s tím, že si vyslechnu jejich návrh, ale tím to skončí. Jak už to tak ale u mě bývá, za tu hodinu, co jsme se o možnosti vydání knížky bavili, jsem vymyslela skoro celý koncept a naprosto jsem se do něj zamilovala. A už nebylo cesty zpět – taková příležitost nešla odmítnout.

Máte svou aplikaci, teď i knihu. To zní jako splněné sny. Kam byste ráda se Stylish Coffee zamířila dál? Máte nějaké plány?

Abych to opravila, aplikaci tak úplně nemám, protože mapa funguje na Google Maps. Nicméně, právě aplikace pro telefon je můj další sen. Náklady na její vytvoření jsou ale dost vysoké, takže si asi budu muset ještě chvíli počkat. A co se týče blogu a Instagramu (@veronikatazlerova), chci pro své followers dál tvořit obsah, který je jim inspirací a motivací. Tam, kde jsem, jsem se dostala sama, nemám žádné slavné kamarády ani rodiče, proto chci lidem nadále ukazovat, že když si jdou za svými sny a obětují tomu všechno, nic není nemožné.

Kterých pět pražských kaváren byste našim čtenářům doporučila k návštěvě?

Do Prague Coffee Guide jsem jich dala 45 a už to pro mě byl nadlidský úkol… Pokud bych ale měla říct pět kaváren, co mě napadnou první, bude to EMA Espresso Bar, Letec, Kavárna Nový Svět, Tricafe a La Bohéme Café.

A která z nich je vaše „srdcovka“?

Asi to bude právě La Bohéme Café, kde jsem nějakou dobu pracovala jako baristka a následně jsem přešla na pozici social media manager. Naučila jsem se tam toho spoustu nejen o kávě, ale i o jednání s lidmi a byla to pro mě skvělá zkušenost, na kterou moc hezky vzpomínám.

Ať už hledáte nejlepší espresso, nejsladší zákusky nebo ideální místo na sobotní brunch, s tipy od Veroniky nikdy nešlápnete vedle. Která pražská kavárna je ta vaše oblíbená?

Nepřehlédněte